Clinica hematologie Bucuresti Femme Boutique Medical I Femmeboutiquemedical.com

Clinică de hematologie din București

Ce este hematologia?

Sangele, maduva rosie osoasa, splina, ficatul si ganglionii limfatici (organelor hematopoietice) sunt studiati, diagnosticati si tratati de o ramura a medicinei numita hematologie. Sangele este un lichid vital, existent în vasele sanguine, cu multiple roluri. El este pompat de catre inima prin intermediul sistemului circulator, adica un sistem complex de vase de sange.

Circuitul sangelui in corpul uman asigura transportul oxigenului de la plamani la toate tesuturile si in sens invers, acest preia dioxidul de carbon si il transporta catre organele de eliminare. In paralel cu acest rol, sangele transporta si substante nutritive si asigura activitatile sistemului imunitar, ajutand la combaterea infectiilor.

In ceea ce priveste sangele, acesta este un lichid vascos de culoare rosie, care circula prin vasele de sange, avand multiple roluri:

 • Rol in schimbul de gaze (prin intermediul moleculei de hemoglobina se transportă oxigenul catre tesuturi și dioxidul de carbon este eliminat din organism)
 • Rol în reglarea temperaturii corpului
 • Rol în imunitate/apararea organismului datorita elementelor circulante
 • Rol nutritiv

Aproximativ 8% din greutatea unei persoane este reprezentata de sange. Corpul uman are in medie 6 litri de sange, in functie de greutatea persoanei.

Sangele este produs in maduva rosie osoasa, aceasta fiind organul principal al hematopoiezei. Hematopoieza este procesul de formare a elementelor celulelor sanguine la nivelul maduvei osoase. Elementele celulelor sanguine sunt eritrocitele, leucocitele şi trombocitele. Eritrocitele, numite şi celule rosii, au rolul de transport al oxigenului şi bioxidului de carbon. Leucocitele, numite şi celule albe, au rol în imunitate. Trombocitele au rol în fenomenul de coagulare a sangelui. La nivelul sangelui mai exista si plachetele sangvine care asigura inchiderea tuturor ranilor.

Investigatii hematologice

Bolile hematologice pot fi grupate în afecţiuni benigne sau maligne. Afecţiunile hematologice benigne necesita o urmarire atenta şi de lunga durata şi impun tratamente pe termen indelungat. Afectiunile hematologice benigne sunt reprezentate de:

 • anemii
 • hemofilii
 • trombopenii autoimune.

Afecţiunile hematologice maligne, de obicei, sunt cu un debut brusc si o evolutie rapida. Diagnosticarea lor in faza precoce salveaza viata pacientilor.

Diagnosticarea bolilor hematologice presupun efectuarea unor manevre medicale speciale precum punctia medulara sau biopsiile osteomedulare. Punctiile medulare si biopsiile osteomedulare sunt unicele modalitati prin care se pot confirma afectiunile dar si verifica impactul tratamentului.

Desi bolile hematologice pot fi extrem de diverse ca patologii, toate au in comun impactul major asupra calitatii vietii sau supravietuirii pacientilor. Evolutia medicinei si noile descoperiri in zona de hematologie au avut un rol crucial in salvarea vietilor pacientilor in ultimii 30 de ani.

Cresterea ratelor de supravietuire la pacientii cu afectiuni hematologice se datoreaza si evolutiei industrie farmaceutice care a gasit solutii de tratament mult mai simple pentru mai multe categorii de boli hematologice.

Cum te poate ajuta medicul hematolog?

Specialistul hematolog diagnosticheaza şi tratateaza bolile de sânge: anemia, leucopenia, trombopenia, etc. Hematologia oncologică este o ramură a hematologiei care studiază bolile maligne: leucemiile acute, limfoamele, sindroamele mielodisplazice sau mieloproliferative, etc.

Clinica de obstetrica – ginecologie, medicina materno fetala, infertilitate si menopauza Femme Boutique Medical ofera si consultatii de hematologie. Programează-te din timp la un consult la medicii nostri specialisti.

Prețuri investigații hematologie

Consultație hematologie 250 lei
Control hematologie 150 lei

Prețurile diferă în funcție de analiza care v-a fost recomandată și de laboratorul la care va fi trimisă proba dumneavoastră. Vă rugăm să solicitați detalii referitoare la preț la recepția clinicii.
Consultă prețurile →

Medicii noștri

 • Dr. Maria Daniela Voicu

  Dr. Maria Daniela Voicu

      Medic primar hematologie clinică
  Află mai multe →

Program de consultații

Luni – Vineri 8.00 – 21.00
Sămbată 9.00 – 15.00
Duminică Închis

Programează-te rapid


[recaptcha]

Femme Boutique SRL va prelucra datele dumneavoastră strict pentru a vă răspunde la solicitare, în conformitate cu Politica de protecție a datelor cu caracter personal.