SĂPTĂMÂNA 34 DE SARCINĂ

Este perioada în care bebelușul începe să dezvolte masă musculară, ceea ce înseamnă că mișcările lui, de acum încolo, vor fi mult mai puternice. Dacă este băiat, te informam că testiculele lui coboară săptămâna asta.

Săptămâna 34 raportată la copilul tău

În lungime, bebelușul tău poate să aibă și 42 cm, iar în greutate, spre 2 kg. Nu te alarma că ești aproape de momentul sarcinii, bebelușul va continua să ia în greutate cam 250 de grame pe săptămână la acest moment.

Așa cum aminteam mai devreme, dacă bebelușul este băiat, în această săptămână, testiculele coboară de la abdomen până la scrot. Unghiuțele cresc și ele și ajung până în vârful degetelor. Și tot acum, bebelușul tău începe să facă diferența dintre momentele de somn și cele în care este treaz, închizându-și și deschizându-și deja ochii. Acest lucru este posibil pentru că pereții uterului se subțiază și mai multă lumină ajunge la el. Sistemul nervos central se mai perfecționează încă, la fel și plămânii. Ai grijă să iei supliment de calciu în această săptămână, pentru că scheletul bebelușul se întărește din ce în ce mai mult în această perioadă.

Săptămâna 34 raportată la corpul tău

Uterul tău este încă în etapa de creștere chiar dacă tu credeai că nu mai este loc! Este posibil să ai vederea încețoșată, dar acesta este un aspect normal pentru săptămâna în care te afli.

Vinovați sunt aceeași hormoni de sarcină, care îți influențează tractul digestiv și ligamentele. Din fericire, aceste schimbări sunt doar toate unele temporare. Dar e important să-i menționezi și să comunici medicului tău orice schimbare care te îngrijorează. Îți spunem asta pentru că, de exemplu, problemele mai grave ale vederii pot avea legătură cu preeclampsia.

AFLĂ TOTUL DESPRE SARCINA TA, PAS CU PAS

<<< Săptămâna 33 de sarcină

Bebelușul tău are aproximativ  40 cm și în jur de 1.8 kg. Sistemul imunitar al bebelușului începe să se dezvolte și el, în timp ce tu încerci să te odihnești din ce în ce mai mult.

Citește mai multe

Săptămâna 35 de sarcină >>>

Bebelușul tău are dimensiunea unui ananas. Creierul crește rapid în această săptămâna și capul bebelușului cântărește mai mult. Pentru tine asta înseamnă o presiune mai mare asupra vezicii urinare.

Citește mai multe

SFAT

Poartă ochelarii de soare (dacă este cazul) și folosește picăturile recomandate de medic pentru că în această perioadă este posibil să îți simți ochii uscați și sensibili. Studiile arată ca între 10% și 15% dintre femeile gravide suferă de depresie în timpul sarcinii. Este foarte important să fii bine din acest punct de vedere, așa că nu te sfii să vorbești specialistul despre orice senzație cu care te confrunți, oricât de ciudată sau nepotrivită ar putea fi.

CITEȘTE ȘI:

Morfologia fetală

Morfologia fetală reprezintă cea mai detaliată evaluare ecografică a fătului. Această ecografie poate detecta defecte în formarea organelor interne ale fătului. se poate efectua la orice vârstă de sarcină, cu condiția ca organul pe care vrei să îl vezi să fie deja format. De aceea, prima morfologie se efectuează începând cu 11-12 săptămâni.

Află mai multe

Apa, esențială pentru o sarcină sănătoasă

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum minim de apă, de la 2 litri pe zi, pentru orice adult. Femeile însărcinate trebuie să ia în serios această sugestie pentru că apa este cea care asigură transportul tuturor nutrienților către placentă și bebeluș.

Află mai multe

Grețurile în sarcină

Femeile însărcinate pot descoperi că grețurile matinale nu sunt doar matinale. Această prima descoperire poate fi urmată și de vestea că, în unele situații, ele durează mai mult decât primul trimestru de sarcină, continuând nestingherite și în cel de-al doilea.

Află mai multe