OBSTETRICĂ – GINECOLOGIE

CE ESTE VIDEOCOLPOSCOPIA?

Această investigație are rolul de a diagnostica anumite leziuni la nivelul tractului genital inferior. Este o metodă de investigare a vaginului, vulvei și colului uterin cu ajutorul tehnicilor de microscopie directă, folosind un colposcop.

Citește mai mult

STERILETUL MIRENA

Steriletul Mirena este un dispozitiv intrauterin în formă de T care eliberează levonorgestrel în cavitatea uterină, având rolul de a te proteja de o eventuală sarcină pe o perioadă mai îndelungată. Acest tip de sterilet poate fi utilizat și în terapia unor afecțiuni ginecologice.

Citește mai mult

STERILETUL JAYDESS

Spre deosebire de steriletul Mirena, Jaydess eliberează treptat o cantitate mai mică de levonorgestrel în cavitatea uterină, ceea ce ajută la restabilirea rapida a nivelului hormonal după înlăturare. La fel de eficient ca Mirena, Jaydess are o perioadă de acțiune de 3 ani.

Citește mai mult

ELECTROCAUTERIZAREA

Electrocauterizarea leziunilor determinate de infectarea cu HPV este o metoda de tratament cu rezultate imediate. Desi poate genera disconfort local si dureri in timpul procedurii, medicul va avea grija ca procedura sa fie cat mai confortabila pentru pacienta.

Citește mai mult

SONOHISTEROGRAFIA

Este alternativă la examinările radiologice, permițând, în condițiile în care se evită expunerea la razele X, o vizualizare adecvată a cavității uterine și a trompelor uterine. Este o tehnică bazată pe injectarea de fluide în cavitatea uterină, ideal în perioada postmenstruală.

Citește mai mult

CONSULTAȚIA GINECOLOGICĂ

Consultul ginecologic de rutină este o componentă esențială a unui program de prevenție absolut obligatoriu pentru sănătatea femeii. Medicii ginecologi recomandă ca vizita anuală să se facă la două săptămâni după încheierea menstrei pentru ca rezultatele să fie concludente.

Citește mai mult